Paskolos be kredito tikrinimo – išeitis iš blogo kredito reitingo

Paskolos be kredito tikrinimo – išeitis iš blogo kredito reitingo

Dažnai yra manoma, kad jeigu žmogus nors kartą turėjo blogą kreditą, tai jam beveik nėra galimybių vėliau gauti paskolą. Bet tai nėra tiesa. Padaugėjimas paskolų be kredito tikrinimo reiškia tai, kad žmonės, kurie buvo praradę viltį gauti paskolą, gali ir vėl ją atgauti.

Tačiau šis požiūris nėra iš piršto laužtas. Anksčiau buvo labai griežtas bankų bei kitų paskolų teikimo įmonių požiūris į paskolų gavėjus su blogu kreditu. Įsipareigojimų nevykdymo rizika labai padidėdavo skolintojams. Tokioje situacijoje patikrinant paskolos gavėjo kredito reitingą būdavo žymiai sumažinama rizika skolintojui.


Tačiau šiais finansiškai sunkiais laikais kai kurie sąžiningi paskolų gavėjai pradėjo nesilaikyti finansinių įsipareigojimų arba nemokėdavo paskolos įmokų. Dėl to kai kurie skolintojai pradėjo teikti paskolas netikrindami gavėjo kredito, atsižvelgdami į jų finansinę situaciją. Bet, žinoma, visada yra tam tikrų sąlygų.


Kaip viskas vyksta

Dėl laikotarpio, kuriame mes gyvename, skolintojai pasidarė šiek tiek atlaidesni paskolų gavėjams nevykdant įsipareigojimų, galvodami, kad tai nėra jų kaltė. Šiais atvejais, paskolos be kredito tikrinimo yra ganėtinai geras pasiūlymas. Pagrindinė to priežastis yra ta, kad paskolos gavėjas nebūtų atsidūręs tokioje situacijoje, jeigu nebūtų, pavyzdžiui, praradęs darbo.

Skolintojai, suprasdami, kad tai tėra tik laikina paskolos gavėjo finansinė situacija ir jis sugebės grąžinti pinigus gavęs uždarbį, teikia paskolas netikrindami kredito ir rodydami pasitikėjimą savo klientu. Aišku, ne visi skolintojai nustojo tikrinti klientų kreditus, todėl norėdami rasti geriausią pasiūlymą, teks atidžiai paieškoti.

Svarbiausi bruožai

Paskolos be kredito tikrinimo nėra sukurtos, kad atleistų paskolos gavėjus nuo mokėjimo, ypač tuos, kurie ir anksčiau nesilaikė finansinių įsipareigojimų ar buvo paskelbę bankrotą. Tačiau ne visada sąlygos yra idealios ir vartotojas gali atmesti pateiktą pasiūlymą. Jeigu vartotojas yra nesaugioje finansinėje situacijoje, tai skolintojas gali taikyti didesnes palūkanas paskolai gauti.

Svarbiausia yra tai, kad suteikdami nedideles paskolas skolintojai leidžia savo klientams atgauti gerą reputaciją, susimokėti mokesčius, o viso to kaina yra ganėtinai gera investicija. Tačiau, priklausomai nuo to ar bus įkeičiamas turtas imant paskolą, ar ne, yra tam tikrų aspektų, apie kuriuos derėtų pagalvoti.

Paskolas, kurios suteikiamos įkeičiant turtą, yra žymiai lengviau gauti. Netgi esant įprastai situacijai, nėra taip svarbu tikrinti kliento kreditą, nes įkeistas turtas suteikia garantijas. Tačiau, kadangi paskolos neįkeičiant turto yra rizikingesnės, patariama skolintis mažesnę pinigų sumą. Tokiu būdu, paskolos įmokos yra minimalios ir ji gali būti grąžinama per trumpą laikotarpį.

Internetiniai skolintojai

Nebereikalauja įrodymų faktas, kad geriausia vieta gauti paskolą be kredito tikrinimo, yra internetas. Tai yra dėl dviejų priežasčių: pirma, įprasti skolintojai dažniausiai neteikia tokių paskolų, o antra, internetinės įmonės dažniausiai būna mažos, todėl neturi tokios reputacijos kaip didesnės įmonės.

Vienintelė jų sąlyga yra tokia, kad būtų užtikrintos kasmėnesinės įmokos iš kliento banko sąskaitos ir taip užtikrinamas paskolos grąžinimas. Jeigu ši sąlyga yra išpildoma, tai nebetampa svarbu tikrinti paskolos gavėjo kredito reitingą.

Parašykite komentarą