You are currently viewing Jautienos patiekalai

Jautienos patiekalai

TROŠKINTA JAUTIENA SU PIEVAGRYBIAIS

Ingredientai:

1 kg jautienos krūtininės
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus
1/4 l raudonojo vyno
2 šaukšteliai kepsnių padažo miltelių
125 g marinuotų pievagrybių
10 mažų svogūnėlių

Kaip gaminti?

  1. Mėsos riekeles įtrinti druskos bei pipirų mišiniu ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintame keptuve su aliejumi.
  2. Pamažu keptuvo sienele (kad įšiltų) supilti raudonąjį vyną, suberti kepnsių padažo miltelius ir supilti pievagrybių sunką. Mėsą troškinti uždengtame keptuve, retkarčiais apversti.
  3. Likus 30 minučių iki troškinimo pabaigos, į keptuvą su mėsa suberti svogūnėlius, o po 25 minučių – suversti pievagrybius.
  4. Mėsą išimti iš keptuvo ir perdėti į pusdubenį. Kaulų čiulpus iškrapštyti sumaišyti su padažu. Padažą pasūdyti ir juo užpilti mėsą.

Patarimas

Mėsos riekeles atsargiai įpjauti keliose vietose, kad kepamos nepakeistų formos.


Jautienos troškinimas

Troškintai jautienai galite pasirinkti bet kokias daržoves. O padažui galite pasiimti pomidorų pastos, grietinės ar grietinėlės.


VOKIŠKAS JAUTIENOS KEPSNYS

Ingredientai:

  • 800 g jautienos;
  • 50 g svogūnų;
  • ¼ l raudonojo vyno acto;
  • 1 šaukštelis maltų pipirų;
  • 1 šaukštelis garstyčių grūdelių;
  • 1 laurų lapas, druskos;
  • 2 šaukštai margarino;
  • ¼ l mėsos sultinio;
  • 2 šaukštai raudonojo vyno.

Padažas:

  • 40 g razinų;
  • 40 g meduolio;
  • 1 šaukštas miltų;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • pertražolių;
  • keptų pomidorų;

Kaip gaminti?

  1. Mėsą sudėti į dubenį arba sandarų plastiko maišelį. Apdėti griežinėliais supjaustytais svogūnais, apipilti raudonojo vyno acto bei ¼ l virinto vandens, pagardinti prieskoniais, uždengti ar užrišti. Laikyti 2-3 dienas vėsioje vietoje, retkarčiais apversti.
  2. Margariną ištirpdyti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Mėsą išimti iš marinato, nusausinti popieriniu rankšluostėliu, pasūdyti ir apkepti iš abiejų pusių. Supilti sultinį, raudonąjį vyną ir 3 šaukštus marinato. Uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies.
  3. Išmirkyti razinas. Grietinę pamažu supilti į miltus ir gerai išmaišyti.
  4. Pagardinti razinomis, trupinti meduoliu ir šiek tiek pavirinti.

Patarimas

Užšaldyti marinuotą mėsą arba iškeptą kepsnį užpylus kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis.

Parašykite komentarą