Tikriausiai žymiai skaniau ir įdomiau valgyti tokį patiekalą, kuris nėra įprastas mūsų regionui. Tokių patiekalų yra labai daug ir galima rinktis iš gausybės variantų. Vienas tokių yra lazanija. Tai itališkas patiekalas, kuriam tinkamai pagaminti reikia turėti nemažai žinių ir įgūdžių. Tad šiame straipsnyje ir papasakosime, kaip teisingai reikėtų pasigaminti lazaniją ir pamatysite, kad tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Ką reikia žinoti, norint pagaminti skanią lazaniją?
Jeigu norite, kad lazanija išeitų skani, verta pasinaudoti šiais patarimais:
- Ją reikėtų susidėti į skardą ar kepimo formą ir iškepti prieš 12 val iki jos pateikimo. Taip ji pjaudama išlaikys savo formą ir nesubliūkš ir visi sluoksniai tikrai bus išsitroškinę ir skoniai susimaišę. Prieš pateikiant ją beliks tik pašildyti orkaitėje.
- Reikėtų naudoti pačius geriausius produktus, kad ji išeitų tikrai skani. Jeigu kažkur netoli yra itališka parduotuvė, tikrai verta joje apsilankyti ir susipirkti, kaip įmanoma daugiau produktų.
- Prieš formuojant lazaniją jos makaronų virti nereikia. Didžiosios daugumos klaida yra ta, kad juos išverda ir tada formavimas tampa labai sudėtingas. Pakankamas kiekis skysčio pačioje lazanijoje leis jiems išvirti ir papildomai apdoroti jų tikrai nereikia.
Produktai, kurių gali prireikti, norint pagaminti lazaniją
Gal tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad lazanija yra sudėtingas patiekalas ir jam reikia gana įmantrių produktų. Tačiau jai pagaminti produktai yra labai paprasti, tik jų yra ganėtinai nemažai. Tad pirmiausia reikėtų pasidaryti du padažus, tai yra bešamelio ir mėsos. Bešamelio padažui reikia sviesto, miltų, pieno, druskos ir jeigu patinka muskato prieskonis, jį galima panaudoti. Mėsos padažui reikia jautienos faršo, marinuotų pomidorų, svogūnų, mėsos prieskonių, druskos ir pipirų. Tada reikia pasirūpinti lazanijos makaronais, kietuoju tarkuotu sūriu ir mocarela sūriu. Kaip matome visi ingredientai yra visai paprasti ir juos nesunkiai galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
Kitokia lazanija
Tikriausiai daugelis yra pripratę, kad lazanija visada būna patiekta su mėsa. Bet kadangi šiais laikais yra nemažai tokių, kurie nevalgo mėsos, tai automatiškai jie šio patiekalo turi atsisakyti. Tačiau apie jokį atsisakymą nereikia net galvoti. Yra sukurtas lazanijos receptas, kuriam nereikia mėsos. Vietoj jos yra naudojama varškė. Skonis yra ne ką prastesnis nei įprastos lazanijos ir galime garantuoti, kad toks variantas puikiai tiks ir tiems, kurie dievina mėsą. Tad karts nuo karto galėsite kepti vis skirtingas lazanijas.