Merilendo vištiena su bananais, kukurūzais ir šonine
Merilendo vištiena su bananais, kukurūzais ir šonine

Merilendo vištiena su bananais, kukurūzais ir šonine

Tai – jau tapęs klasika receptas mūsų namuose, pamėgtas visų ragavusiųjų. Pamenu, kai pirmąkart, maždaug prieš metus, jį gaminome, manėme, kad gal kažkas ir išeis, todėl prisivirėm bulvių, dar mišrainių šalia ant stalo pasidėjom… Bet patikėkit, nereikia čia nieko, tik vyno… O jei netikite, prisivirkite bulvių. Žodžiu, kepėme ir kepsim, nes kol kas taip paruošiamai vištienai lygių nėra.

O šiaip, originali Merilendo vištiena nėra visai taip ruošiama, čia šiek tiek mandresnė jos variacija. Kiti Merilendo vištieną dar vadina Saulėtąja.

  • Įvertinimas: 10/10 Paragauji, ir…mmmmmm! Švelnus bananų skonis jungiasi su rūkytu šoninės aromatu, o pikantiškiausiai uždainuoja gyva mėta. Na, o pati vištiena neišsausėja. Pupelių, vyno, grietinės ir kukurūzų garnyras – taip pat 10 balų. Todėl kartais, kai norime kažko labai labai skanaus, bet nebenorime bandyti to, ko nežinome, darome šitą. Aš visada naudoju konservuotus kukurūzus, ingredientų kiekį didinu per pusę ir kepu didžiulėje skardoje, kurią padedu ant stalo, ir visi tuojau griebia po krūtinėlę. Ir DĖMESIO!!! Vynas būtinas, nes kitaip skonis visiškai, visiškai, visiškai nebe tas.
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Receptą radau tinklapyje buvis.lt receptai.

4 valgytojams reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlių be odos
  • 4 didelių kukurūzų burbuolių arba 2 skardinių konservuotų
  • 1 skardinės (410 g baltųjų pupelių)
  • 2 nuluptų bananų
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 didelės taurės balto vyno
  • 300 ml tirštos riebios grietinės
  • 55 g sviesto
  • 12 bryzelių Pancetta kumpio arba rūkytos šoninės, arba šiaip kokio nors karšto rūkymo kumpio
  • Didelės saujos šviežių mėtų

Merilendo vištienos paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros. Pasiruoškite didelę kepimo skardą.
  2. Kiekvieną didesnę krūtinėlę perpjaukit per pusę (ne išilgai). Tada visose krūtinėlėse viduryje peiliu įpjaukite ir padarykite angą/kišenėlę bananui. Kiekvieną krūtinėlę apibarstykite pipirais ir druska ir gerai įtrinkite. Galiausiai į kiekvieną krūtinėlę įkiškite po maždaug pusę ar mažiau banano (kiek telpa pagal krūtinėlės dydį).
  3. Supjaustykite sviestą kubeliais ir išdėliokite skardoje, palikdami vienodus tarpus. Tada nukoškite ir suberkite į skardą kukurūzus (jei naudojate burbuoles, braukite peiliu per burbuolę – taip lengviausia nuimti grūdus).
  4. Pusę pupelių kiekio suberkite į skardą, o likusią dalį sutrinkite šakute arba pirštais ir tolygiai paskirstykite skardoje.
  5. Sudėkite vištienos krūtinėles ant kukurūzų. Taip pat supilkite vyną, ant tarpų tarp krūtinėlių paskirstykite grietinę. Ant krūtinėlių gražiai apklodami uždėkite kumpio ar šoninės bryzelius (parodyta nuotraukoje) arba galite padalinti bryzelį į tris dalis, laisvu pinimu supinti iš jo juostelę ir papuošti krūtinėles – idėja šventiniam stalui.
  6. Kepkite orkaitėje maždaug 35 – 40 minučių, kol kumpis ar šoninė taps traškūs.
  7. Patiekite patiekalą: apiberkite skardą šviežiais mėtų lapeliais ir neškite tiesiai ant stalo – te kiekvienas įsideda pats.

Skanaus!

Parašykite komentarą